De Vorbă cu Honteriști: O sesiune de workshop-uri interactive la Forumul German

De-Vorba-Cu-Honteristi-Gala-Honterus-2014Trăim într-un mediu și într-o cultură globală în continuă dezvoltare, iar ritmul în care se schimbă lucrurile atât la nivel local cât și la nivel național este tot mai alert. Cea mai bună metodă pentru a putea ține pasul cu lumea și pentru a continua să îți dezvolți abilitățile și competențele într-un mod eficient este învățarea continuă. Astăzi, învățarea nu se mai termină odată cu absolvirea facultății sau a altor forme de învățământ, ci continuă și după terminarea acestora. Metodele de învățare sunt tot mai diverse și mai complexe, iar una dintre cele mai moderne abordări ale învățării este metoda „peer-to-peer learning”. Această metodă presupune învățarea de la colegi, prieteni și cunoscuți, care sunt deschiși la a răspunde la întrebări și la a dialoga cu cei ce doresc să își dezvolte cunoștințele și abilitățile.

Una dintre cele mai bune metode de a învăța de la cei din jurul tău care pot să te ajute să te dezvolți este metoda workshop-urilor interactive. Un workshop interactiv oferă persoanelor cu interese similare ocazia să învețe unele de la altele.

Un alt rol important pe care îl au workshop-urile interactive este acela de a deschide interese noi celor ce încă nu știu pe ce drum doresc să pornească, oferindu-le exemple profesionale și personale de dezvoltare cât și acces direct la vorbitori, permițându-le să pună întrebări și să afle detalii despre cum pot și ei să atingă performanțe profesionale deosebite.

Pentru cei care vor să își extindă orizonturile și să descopere lucruri noi și utile, Organizația de Tineret a Forumului Democrat Brașov a pregătit o zi de workshop-uri interactive ce vor avea loc în cadrul „Galei Honterus”, ediția 2014. În cadrul acestor ateliere, trei dintre absolvenții liceului „Johannes Honterus” vor vorbi despre subiecte de mare importanță de mare importanță atât pentru tineri, cât și pentru cei mai mari dintre noi, care vor să descopere moduri noi de abordare a noțiunilor de carieră și dezvoltare personală. Mai mult de atât, din poveștile invitaților, publicul poate descoperi cum viața interioară și viața exterioară se pot influența reciproc .

 

În cadrul acestui eveniment,vor avea loc trei workshop-uri:

Ora 14:00 – „De ce voluntariat?” Workshop dedicat elevilor și studenților – Robert Marian

Robert Marian a absolvit liceul în 2008 și susține că „Honterus-ul mi-a oferit deschidere și m-a învățat să fiu deschis la tot ce mi se oferă în viață. Această deschidere se datorează probabil locației, în centrul vechi al orașului plin de turiști, cunoștințelor bune de germană și engleză primite, schimbului de experiențe cu elevi din Germania, deschiderii spre noi culturi, vastelor posibilități extracuriculare precum corul, trupa de treatru, ziarul elevilor s.am.d. Și să nu uităm că facem parte din grupul liceelor de top din Brașov.

Mereu am fost și voi fi mândru că sunt honterist!”

 

Ora 15:00 – „Primul pas către un business de succes” – Alex Măiereanu & Andrei Chiricescu

Alex Măiereanu a absolvit în 2007 și la numai 7 ani după absolvirea liceului a ajuns să fie membru fondator al unei companii de software, 3S Studio, ce funcționează sub motto-ul „The art in I.T.”. Lui Alex îi place să se considere un „artist din lumea IT” și este foarte pasionat de munca sa, abordând fiecare proiect la care lucrează printr-o prismă artistică. Pentru fiecare problemă, Alex încearcă să găsească „ACEA” soluție perfectă.

 

Ora 17:00 – „Învață să asculți și vei ști să comunici” – Alexandra Oțet

Alexandra a terminat liceul în 2007, și lucrează ca operational excellence manager. Cariera ei a dus-o în locuri neașteptate. Alexandra povestește că „de la terminarea facultății și de la întoarcerea neplanificată în Brasov, am fost coach, quality manager iar acum operational excellence manager. Am vazut Africa și China și am cunoscut oameni extraordinari.”

 

Așadar, vă așteptăm în data de 27 decembrie de la ora 14 la Forumul German din Brașov, de pe strada Băiulescu numărul 2 pentru o discuție de grup despre voluntariat, carieră și dezvoltare profesională, care vă va deschide noi uși și vă va lărgi orizontul de cunoaștere și de posibilități.

 

Echipa DJK

 

 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.